voorstelling

JONAS IN DE WALVIS

Jonas in de Walvis is een oer, oeroud verhaal. Zo oud… de aarde was nog zo plat als een pannenkoek. We weten het nog steeds niet. Is het echt gebeurd? Is het een mythe, een sprookje of een droom? Jonas die opgeslokt wordt door een Walvis. Omdat-ie iets wou ontvluchten. Maar wat ook weer…?

Het niet willen beginnen aan een reis, is het begin van een nieuwe reis.

Een verhaal waarin met schepen over wilde zeeën gevaren wordt, gevochten, verdwaald, gezworven. Waarin Jonas midden in een weerzinwekkende storm tussen huizenhoge golven overboord gegooid wordt. Een muzikaal verhaal zonder binnen en buiten. Alles is binnenstebuiten en buitenstebinnen.

Deze muziektheatervoorstelling naar het aloude verhaal uit de Bijbel, de Koran en de Thora, beleef je op locatie in de meest ongebruikelijke zin van het woord: midden in de buik van de walvis.

Dit theatrale universum houdt onszelf – en de wereld van nu – een spiegel voor waarin alle-grote-en-kleine-vragen-van-het-leven op vrolijke en dramatische wijze voorbij trekken, want het is noodzaak om een ethiek van solidariteit te construeren die verder gaat dan het opmerken van verschillen.

Jonas in de walvis is een toneel-fantasie-machinerie waar metafoor, décor en werkelijkheid door elkaar heen lopen in een wereld van paradoxen en metamorfoses zonder binnen of buiten.

Een voorstelling voor kinderen (8+) en voor ieder die zich kind wil noemen, hoe oud je ook bent.